понеделник, 27 юли 2015 г.

ПРЕКАЛЕНАТА РЕВНОСТ ВОДИ ДО ФИЗИЧЕСКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Снимка:jivko mihalev
realnilovehistori.blogspot.com
Какво е ревността?Това е чувство,което всеки е изпитвал в малки или големи дози,независимо дали е от любов между мъжа и жената или е насочено към деца,животни,предмети и т.н.
Тук ще се спра на ревността между мъжа и жената,но няма да обяснявам какво е ревността,а по-скоро ще я разгледам,като проблем,който ни пречи на нормалния живот и “злото”,с което трябва да се справим.
Ревността,когато се изпитва в нормални граници не е опасна.На всеки му е приятно да бъде ревнуван до известна степен – това е проява на внимание, грижа,любов или обич.Но ако в един момент границите се прехвърлят,тя става неконтролирума,обсебваща съзнанието,а понякога води и до агресия.Тази ревност е предизвиквана по-скоро от фантазиите на ревнивеца,отколкото да се базира на реална изневяра.А един ден може да се превърне и в заболяване,което да доведе до реални  физически болести.
Оказва се,че ревността трудно се контролира и не зависи от нивото на интелигентност и образование.Чували сме,че ревнува този,който сам изневерява.Ревността и изневярата вървят ръка за ръка.Самият ревнуващ бива каран от ревността си да изневерява – като отмъщение. Както и подтиква ревнуваният от него към изневяра – така ревността процъфтява и се подхранва! Ревността директно разболява ако е силна и продължителна.Най-често самият ревнуващ се разболява, а ако е по-силен, болестта се прехвърля върху ревнувания обект, защото тя е директна агресия и енергийна атака срещу любовта между двамата и любовта по принцип. Ревността сама по себе си е натрапчива невроза.Освен това, ревността може директно да “удари” сърцето или бъбреците, или черния дроб, или жлъчката… зависи къде е слабото място на ревнуващия или обекта му,ако той поеме удара енергийно!
Както при всяко друго нещо,така и при ревността въпросът е в дозата.Ако се надвиши количеството,това неминуемо ще доведе до разрушаване на връзка,брак,приятелство.А последствията са реална изневяра от страна на ревнувания,който бива тласнат подсъзнателно от ревнуващия към съответните действия.Това е един вид магия – изпращаща на ревнувания много мощна, подплътена с ревност мисъл! Представяш си как той/тя  изневеряват, виждаш го в съзнанието си! И съответно тази мисъл се стоварва върху адресанта си и го подтиква несъзнателно към внушаваното действие, излъчвано от съзнанието на ревнуващия!
Болезнената ревност е признак за така наречената в психологията “несигурна привързаност”. Такъв човек през детските си години най-вероятно не е получавал достатъчно обич и безрезервна вяра в силите си.За да се справи с това “заболяване”,ревнуващият най-напред трябва да “поработи” върху себе си и да изгради вътрешната си самоувереност и спокойствие,защото другият подсъзнателно усеща неговата несигурност,която действа,като бумеранг.Ако не го постигне,колкото и да го обича човекът насреща, все някога ще му омръзне и ще избяга, или поне ще се отдръпне емоционално!
jivko mihalev
realnilovehistori.blogsot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар